Ringaren i Notre Dame

Ett hisnande äventyr om vad det innebär att vara en hjälte. Nu sjungs musikalen på svenska i ny översättning på Göteborgsoperan.

Ringaren i Notre Dame är en klassiker som skrevs av Victor Hugo 1831. Den ligger till grund för filmen som kom 1966 och även för denna musikal
Quasimodo, den vanskapte ringaren i Notre-Dame, med sitt enda öga och sina otäcka vårtor, blir förälskad i den vackra Esmeralda. Hon sägs vara ett hittebarn som tagits om hand av zigenarna. Esmeralda blir anklagad för häxeri och mord och dömd till döden. Men Quasimodo försöker rädda henne?
Den spännande och tragiska berättelsen av Victor Hugo utspelar sig i Paris på 1400-talet. Slutet får du se på föreställningen med GöteborgsOperans ensemble, som under hela föreställningen tar dig med i handlingen och gör att du känner dig delaktig.

"Ringaren i Notre Dame’ på Göteborgsoperan är både en rörande och tänkvärd föreställning, med mäktiga ensemblenummer"
Göteborgs-Posten

"Musikalartisten Martin Redhe Nord gör en suverän tolkning av den puckelryggige ringaren"
Dagens Nyheter

"Disneys ’Ringaren i Notre Dame’ bjuder på spektakulär scenshow”
GT/Expressen

"Ringaren i Notre Dame’ excellerar i snabba miljöväxlingar, filmiska djupperspektiv, häftiga åkningar och hisnande höjdscener"
Svenska Dagbladet

"Att man utnyttjar både musikalensemble och operakör, tillsammans med en välrepeterad orkester, gör att alla ramar man trodde fanns spräcks"
Borås Tidning

TID
16-17 mars 2019
PRIS
2 875 kr del i dubbelrum / 3175 kr enkelrum
SISTA ANMÄLNINGSDAG
20 feb 2019Resebeskrivning - Ringaren i Notre Dame     Skriva ut

Tillbaka

© KEYnet Sweden AB